KİŞİSEL GELİŞİM YAZARINA SAYGILAR ŞELALE(!)


Kişisel gelişim kitaplarına başlamamla 10 sayfa sonra bırakmam bir oldu itiraf ediyorum.Bayıla bayıla okuyanlara da gıpta etmiyor değilim. Şunu yap canım- o olursa bir fırsat bir de şunu dene kuzum- ay ne güzel oldu bak hele bu olmuşken şunu da aradan şey et de hayatın yağla bal olsun bebeğim..he canım he derken pat diye kapattım kapağı yazarın yüzene.galiba ayıp oldu ama ben ki çayı erindiğimden sıcak sıcak başına dikip kuduz köpek gibi 2 gün dili dışarıda gezen insanım.kişisel kitap yazarlarının aşırı pozitif yükle depolanmış çubuğa sürülen ipek kumaş misali yumuşak olduklarını varsayıyor ve anlayış bekliyorum..
          Ama hayatla kanka olan yazarımızın ahı tuttu mu desem iki  üç pozitif yük mü saldı iletken maddelerle desem bilemiyorum vallaha da doğruymuş diyorum artık.
          Ben ki sınav zamanı sanki XXXL Prof olacakmış gibi hayatı sallayıp 15 kilo evlat edinip aynı kıyafetten 2 şer tane alıp (sanki şeffaf olup göstermeyecek ya hepsi siyah) tüm dişiliği çöpe atıp sevgiliyi sepetleyip tüm erkeklerle asker arkadaşı olup eski sevgilinin suratına hüloğğ edasıyla höööğğ neğğğ! (insancası:efendim ne var)diyen ders çalıştığını sanan ama ailesine karşı bak ne kadar da çalışkanım aklım fikrim derste ne erkeği dini değiştirip rahibe olucam ben mama edası takınan bir yaratıktım..bundan hiç bi cacık olmasa okusun birşey diplomalı işsiz olsun tipi var dimi şu anlattıklarımdan. Bende ki zırdeli cesaretine bakın ki tercih sonucu beslenme ve diyetetik (!) Bu sonuçtan sonra şu an bilgisayarı kapatıp Mars'a gelin gitmem gerek biliyorum.amaaa alın size -16 kiloyla 55 olan bi umut pıtırcığı canlar .
         
                            
        Yaratığın İnsan Oluşunun Kg Etlere Göre Sıralanışı

  • 3 kilo gitti siyahtan kahverengiye geçti
  • 5 kilo gitti milletin gözüne aptalca 'fark etti mi etti de hayla bu tipten bi zırt olmaz mı diyor lan bunun gözü şaşıymış ya la 'iç sesiyle ümitli bakmalar.
  • 6 kilo gitti bi iki yüzüme boya çalayım
  • 8 kilo gitti instagram da butik var diyorlar ne giyiniyormuş kız olanlar 
  • 10 kilo gitti tanıştırayım Marsın sahibi modu takınmış alışverişte ne aldığını bilmeyen bir tip
  • 14 kilo gitti geçmişteki efsaneye dair bir parça anımsamalar ve doğru seçimler
  • 16 kilo gitti ve karşınızda  alzheimer hastalığının pençesinden kurtulmuş bir dişi!

    Diyeceğim o ki kişisel gelişim kitapları tıpkı genç kızların anneleri gibi kulak arkası dinlenilen ama sonra dedikleri çıktığında ergenlik ateşini örgü ören teyzeye çeviren nasihatler gibi sonradan hatırlanıyor doğruluğu.

Yorumlar

  1. Ahmet serif izgoren kişisel gelişim kitapları yazar ama diğerlerinden farklidir biraz konferanslara bile cem yilmaz tadinda geçer hem öğretir hem dinletir üstelik agir da değildir. Onun tadini aldim ya simdi bana da diğerleri ne diyo ya bu dedirtiyor zaman zaman. Ama sabirla okuyorum yine de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tavsiyene kesinlikle kulak vereceğim canım ;) teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Kişisel gelişim olayını sevmiyorum ben. her şey kendim göre yorumlayıp hiç bir değişiklik yaratmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim sadece anladigim işe yaramıyor gibi görünüyor evet ama çok sonra "bak ben sana demistim" diye hatırlatıyor kendini..tabi ki de kişiden kişiye değişiyor :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar